SERSA

Somelijer SERSA NIVO 3
24 dana / 6 nedelja
120 sati
srpski jezik
uključeno:
priručnik
degustacija
vino 100-120
rakija 8-12
destilati 10-15
pivo 7-12
obilazak 4-6 vinarija
vežbe
Sveobuhvatna obuka namenjena osobama koje žele da ovladaju veštinom i znanjem somelijera. Krećemo od samog vinograda, preko proizvodnje do odležavanja, važan deo je i prodaja, predstavljanje, otvaranje i posluživanje vina. Zatim obrađujemo sve najznačajnije regione sveta; Francuska, Španija, Italoja, Portugalija, Nemačka, Austrija, Mađarska, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Argentina, Čile, SAD, Južna Afrika, Australija i Novi Zeland. Veliki naglasak je senzornoj analizi vina i gastronomiji tj. uparivanju vina i hrane. Tu su i destilati svih kategorija, pivo, kafa…
pismeno praktični ispit
preduslov
18 + godina
ostalo:
sprovodi se 2 puta godišnje (feb-apr i sep-nov)
osnovana 2003. godine
urađeno 56. obuka

Poznavanje i Posluživanje vina SERSA NIVO 2
6 dana / 3 nedelje
24 sati
srpski jezik
uključeno:
priručnik
degustacija
vino 30-40
vežbe
Obuka usmerena na ugostiteljske radnike, prvenstveno konobare i barmen. Tačnije sve one koji imaju želju da ovladaju veštinom prodaje, predstavljanja, otvaranja i posluživanja vina, i znanjem o vinu, od berbe do čaše vina, podele vina, stilovi vina… naglasak je na regionima i rejonima Srbije.
pismeno praktični ispit
preduslov
18 + godina
ostalo:
sprovodi se 2-4 puta godišnje
osnovana 2015. godine
urađeno 28. obuka

Osnove pića SERSA NIVO 1
3 dana / 1 nedelja
9 sati
srpski jezik
uključeno:
priručnik
Obuka namenjena početnicima koji nemaju predznanje o pićima, a želeli bi nauče istoriju pića, osnovnu podelu pića i posluživanje pića.
pismeni ispit
preduslov
18 + godina
ostalo:
sprovodi se 2-4 puta godišnje
osnovana 2015. godine
urađeno 39. obuka

ASI Diploma
1 dan / 1 nedelja
8 sati
engleski jezik
Ispit u organizaciji međunarodnog udruženja somelijera Association de la Sommellerie Internationale – ASI. Namenjen je osobama sa završenom obukom za somelijere, a koje žele i međunarodno priznatu proveru i overu svog stečenog znanja i veština.
pismeno praktični ispit
preduslov
18 + godina
završena obuka Somelijer SERSA NIVO 3
ostalo:
sprovodi se jednom, obično u martu (isti datum za čitav svet)
osnovana 2012. godine
urađeno 9 ispita

Wine Школа
6 dana / 4 nedelje
15 sati
srpski jezik
Obuka namenjena ljubiteljima i poštovaocima vina, i svima koji bi to želeli da postanu. Jednostavna i pitka spoznaja proizvodnje i podele vina, uparivanja vina i hrane, i posluživanje vina.
uključeno:
priručnik
degustacija
vino 30-40
vežbe
preduslov
18 + godina
ostalo:
sprovodi se 5-6 puta godišnje
osnovana 2014. godine
urađeno 40. obuka

Svi koji se zanimaju za naš rad i obuke mogu se za više detalja raspitati na sledećoj adresi:

dejan.zivkoski@sersa.org.rs

www.sommelierserbia.com