Menadžment

Uspešna realizacija projekta zahteva određeno znanje iz oblasti ugostiteljstva i finansija, a isto toliko je bitno i dobro poznavanje izabranog programa, odnosno sadržaja eventa. Zaposleni koji treba da čine menadžerski tim mogu biti izabrani preko ličnih kontakata ili servisa za zapošljavanje. Preporuka je da u slučaju čestih, odnosno stalnih poslova, bolje je angažovati već poznatu osobu ili osobu sa preporukom. Menadžerski tim najefikasnije funkcioniše kada je svaka osoba-menadžer zadužena za posebnu oblast kojom samo ona upravlja i za koju je odgovorna.

Ugostiteljski menadžment

Ova pozicija odnosi se na oblast pripremanja i posluživanja hrane i pića. Osoba koja se ovim bavi u obavezi je da sačini ponudu artikala, formira cene, organizuje poslugu tj. konobare, barmene, kuvare i pomoćno osoblje. Ugostiteljski menadžer je konstantno na zadatku da kontroliše rad osoblja i održava dogovoreni standard usluge.

Finansijski menadžment

U procesu organizovanja eventa dolazi do velikog money flow-a. Konstantan monitoring tj. praćenje i sagledavanje realne slike ovog procesa je od neprocenjivog značaja jer i najmanji propust u ovom segmentu može da dovede do katastrofalnih posledica. Finansijski menadžer mora biti odgovorna osoba, potpuno posvećena svom poslu, sa dobrim poznavanjem ekonomije i računovodstva.

Programski menadžment

Osoba zadužena za kreiranje sadržaja mora biti upoznata sa ljudima iz raznih sfera javnog života. Njena obaveza je da program neke manifestacije kreira po potrebama ciljne grupe kojoj se obraća. Da li je to književnost, nauka, muzika ili neka druga umetnost, programski menadžer mora znati šta traži i kome da se obrati da bi brzo došao do potrebnih izagača ili izvođača. Kontakti se stiču vremenom i jako je bitan rad na njima. Nekada je za bukiranje velikih imena prvo neophodan manji niz bukinga slabijih, odnosno manje jakih imena. Opcija angažovanja agencije koja se bavi bukiranjem za vas ili angažovanja pojedinca sa velikim iskustvom i dobrim buking sposobnostima svakako će uštedeti vreme i nerve jer je se na bukiranje može gledati kao na pregovore uz konstantno cenkanje.

Idi na sledeću kategoriju

5. Razvoj