Politika privatnosti

Obaveštenje o privatnosti

Coca Cola HBC-Srbija poštuje sve zakonske odredbe o zaštiti podataka. Zaštita privatnosti posetilaca ove internet stranice za Coca Cola HBC-Srbija je veoma važna, stoga vas molimo da uzmete u obzir sledeće informacije:

Na svim stranicama na ovom internet sajtu postavljeni su linkovi na ovo obaveštenje o zaštiti podataka; ukoliko to nije slučaj, to je usled tehničkog propusta. U ovim izuzetnim slučajevima, pristup obaveštenju je ipak moguć putem početne stranice internet sajta.

U budućnosti, možda će biti potrebno da se obaveštenje o zaštiti podataka ažurira. Takve izmene biće objavljene na ovoj stranici kako biste uvek bili u potpunosti upoznati sa vrstom i obimom podataka o ličnosti koje Coca‑Cola HBC-Srbija d.o.o. čuva i za koje svrhe se podaci obrađuje i koriste.

  1. Opšte informacije o prikupljanju podataka o ličnosti
  2. a) Zaštita vaše privatnosti prilikom korišćenja naših internet stranica je za nas veoma važna, i stoga sakupljamo vaše podatke o ličnosti u skladu sa zakonskim zahtevima za zaštitu podataka. Podaci o ličnosti su svaka informacija koja se odnosi na identifikovano ili fizičko lice koje se može identifikovati, npr. ime, adresa, e-mail adresa, ponašanje korisnika. Sledeći odeljci vas obaveštavaju o tome kako postupamo sa vašim podacima o ličnosti.
  3. b) Odgovorno lice u skladu sa propisima o zaštiti podataka o ličnosti je Coca Cola HBC-Srbija d.o.o. Zemun, Srbija, support@horecapartner.rs. Za sva pitanja koja se odnose na zaštitu podataka o ličnosti možete nam pisati na support@horecapartner.rs ili na našu poštansku adresu uz napomenu „HoReCa Zajednica horecapartner.rs”.
  4. c) Ako ste mlađi od 18 godina, pribavite saglasnost roditelja/zakonskog staratelja pre nego što podatke o ličnosti dostavite našoj kompaniji.
  5. d) Pravni osnov za obradu vaših podataka o ličnosti definisan je primenljivim propisima o zaštiti podataka o ličnosti odnosno važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. U zavisnosti od toga koja je dopustiva svrha opisana u nastavku za obradu vaših podataka o ličnosti, obrada u cilju usaglašenosti sa našim zakonskim obavezama ili zaštite legitimnih interesa naše kompanije ili trećih lica, uvek se obavlja pod uslovom da ne prevazilazi vaše interese ili osnovna prava i slobode. Osim toga, ako je potrebno, obrada se vrši na osnovu vaše izričite saglasnosti, ukoliko ste nam dostavili takvu saglasnost.
  6. Vaša prava

U skladu sa primenljivim propisima o zaštiti podataka o ličnosti možete ostvariti sledeća prava kod nas:

  • Pravo na informisanost
  • Pravo na pristup/kopiju
  • Pravo na ispravku
  • Pravo na ograničavanje obrade
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na brisanje / „pravo da se zaboravi”
  • Pravo žalbe

Da biste realizovali jedno od gore navedenih prava, možete nas kontaktirati u bilo kom trenutku:

Ukoliko se obrada vaših podataka o ličnosti temelji na vašoj saglasnosti, imate pravo prigovora ili povlačenja vaše saglasnosti u bilo kom trenutku, koji će važiti u budućnosti. Zakonitost obrade na temelju vaše saglasnosti do povlačenja saglasnosti ostaje nepromenjena. Data saglasnost može se, naravno, otkazati na sledećoj adresi u bilo kom trenutku, i važiće i u budućnosti:

Coca Cola HBC-Srbija d.o.o.
Batajnički drum 14-16
Zemun, Srbija,
support@horecapartner.rs

Osim toga, imate pravo prigovora nadzornom organu za zaštitu podataka u vezi sa našom obradom vaših podataka o ličnosti na stranici https://www.poverenik.rs/sr/.

  1. Prikupljanje podataka o ličnosti prilikom posete internet stranici
  2. a) Da bi posetili našu Horeca platformu potrebno je da budete registrovani. Podatke koje ste uneli prilikom registracije koriste se isključivo za vašu identifikaciju na platformi u zavisnosti da li se registrujete kao Partner (Zaposleni i/ili vlasnik ugostiteljskog objekta) ili kao tražioc posla u ugostiteljstvu i za stupanje u kontakt izmežu pomenutih strana.
  3. b) Kao što je uobičajeno za skoro sve internet stranice, server koji opslužuje našu internet stranicu (webserver) automatski prikuplja informacije o vama ako posetite našu početnu stranicu. Ovi podaci su nam neophodni u tehničkom smislu i obezbeđuju stabilnost i sigurnost internet stranice.

Webserver automatski identifikuje određene podatke kao što su vaša IP adresa, datum i vreme vaše posete našoj početnoj stranici, pretraživač koji ste koristili (npr. Internet Explorer, Firefox), operativni sistem (npr. Windows, Linux, MAC OS) kao ime domena i adresa vašeg internet provajdera (npr. Telekom, SBB, Telenor itd.). Naša internet stranica koristi kolačiće (pogledajte odeljak u nastavku), a webserver čuva i ove informacije.

Analiziramo serverske protokole na redovnoj i anonimnoj osnovi u statističke svrhe (analize pristupnosti satu (clickstream)) kako bismo mogli da procenimo kako se naša internet stranica koristi. Na osnovu ovih uvida, možemo optimizirati prisutnost na internetu. Osim toga, možemo koristiti ove informacije u slučaju zloupotrebe sistema u saradnji sa vašim internet provajderom i/ili nadležnim organima, kako bismo identifikovali lice odgovorno za zloupotrebu.

  1. c) Pored prethodno navedenih podataka, kolačići se čuvaju na vašem računaru kada koristite našu internet stranicu.
    Politiku kolačića (Cookie Policy) pročitajte ovde:
  2. d) Kolačići trećih lica na našim internet stranicama

Trećim licima je dozvoljeno da na vaš računar postavljaju kolačiće za ovu internet stranicu.

Ova internet stranica koristi Google analitiku, Google Inc. uslugu internet analize (“Google”).

Google analitika koristi “kolačiće” u vidu tekstualnih datoteka postavljenih na vaš računar, kako bi internet stranici pomogao da analizira kako je korisnici koriste. Informacije koje generišu kolačići o vašoj upotrebi ove internet stranice obično se prenose na Google server u SAD gde se i čuvaju. Ovo možete sprečiti tako što ćete podesiti vaš pretraživač da na čuva kolačiće.

U ime operatera ove internet stranice, Google će koristiti informacije za procenu vašeg korišćenja internet stranice, sastavljanje izveštaja o aktivnostima na internet stranici i pružanje operateru internet stranice drugih usluga vezano za korišćenje internet stranice i interneta.

Možete da odbijete korišćenje kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja u vašem pretraživaču, ali imajte u vidu da ako ovo učinite možda nećete moći da koristite sve funkcionalnosti ove internet stranice. Takođe, možete sprečiti Google da prikuplja podatke koje generišu kolačići i koji se odnose na vašu upotrebu internet stranice (uključujući i vašu IP adresu) i da obrađuje podatke tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pretraživač koji je dostupan na sledećim linku tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Korisnici takođe mogu da spreče Google analitiku da prikuplja podatke klikom na sledeći link. Kolačić za isključivanje je podešen tako da onemogući buduće prikupljanje vaših podataka kada posetite ovu internet stranicu: https://chrome.google.com/webstore/detail/block-yourself-from-analy/fadgflmigmogfionelcpalhohefbnehm?hl=en

  1. e) Kontakt

Ako nas kontaktirate putem e-maila ili obrasca za kontakt, podaci će biti sačuvani kako bismo odgovorili na vaša pitanja. Podaci o ličnosti koji su prikupljeni u tu svrhu biće izbrisani kada njihovo čuvanje više nije neophodno, odnosno obradu ograničavamo ako postoje zakonski vremenski rokovi za čuvanje podataka.

Dostavljanje vaših podataka o ličnosti nije zakonska ili ugovorna obaveza. To znači da niste obavezni da nam dostavite vaše podatke o ličnosti. Ako odlučite da nam ne dostavite svoje podatke o ličnosti, možda nećete moći da u potpunosti koristite neke ponude na našoj internet stranici.

  1. f) Prijava za zaposlenje

Coca Cola HBC-Srbija d.o.o. ne prikuplja podatke koje ste sami obelodanili na HoReCa zajednica platformi, kako biste konkurisali za zaposlenje kao osoba zainteresovana za posao u ugostiteljskom sektoru, ili ako ste kao partner i/ili vlasnik ugostiteljskog objekta postavili oglas da tražite zaposlene. Ovi podaci služe za stupanje u Kontakt zaposlenih i poslodavaca.

Većina internet stranica i funkcija koje se stavljaju na raspolaganje ne zahtevaju ličnu registraciju posetioca.

Coca Cola HBC-Srbija d.o.o. može da stavi na raspolaganje drugim svojim društvima i ugovornim prodajnim partnerima kao i drugim trećim licima podatke o ličnosti prikupljene putem ove internet stranice. Pristup podacima ili sami podaci mogu da budu dati našim dobavljačima koje angažujemo za obradu podataka u naše ime u svrhe i uz obrazloženja navedena u ovoj politici. Ovo se međutim radi samo u okviru zakonski dozvoljenog opsega.

  1. Period čuvanja

Svrha čuvanja: Opšti upiti
Period čuvanja: 1 godina

Svrha čuvanja: Registracija korisnika
Period čuvanja: 3 godine

  1. Mesto obrade podataka

Coca Cola HBC-Srbija d.o.o. vrši obradu vaših podataka u Srbiji.

  1. Prenos vaših podataka o ličnosti

Vaši podaci o ličnosti prenose se na sledeće primaoce: provajdera usluga za distribuciju pretplate na bilten, provajdera usluga za obradu naloga za uzorke i informativni materijal, provajdera usluga za pretplatu na korisnički časopis, Google Inc., Facebook Inc., Twitter Inc., Instagram Inc, YouTube, LinkedIn Corporation u svrhe opisane u Odeljku 3.

  1. Mere bezbednosti

Ukoliko podatke prosleđujemo našim provajderima usluga, shodno navedenim uslugama, oni pored poštovanja obaveznih zakonskih odredbi, obavezuju se i posebnim ugovorima o privatnosti podataka koje zaključuju sa nama.

Primenjujemo mere bezbednosti koje kontinuirano optimizujemo u skladu sa tehničkim i pravnim trendovima kako bismo obezbedili zaštitu vaših podataka od (slučajne ili namerne) manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlašćenih trećih lica.

  1. Linkovi na druge internet stranice

Naša internet ponuda sadrži linkove na druge internet stranice. Ova izjava o privatnosti ne pokriva druge provajdere.

Mi nemamo nikakvog uticaja na ove provajdere internet stranica kako bi obezbedili njihovo poštovanje izjava o privatnosti, i stoga ne prihvatamo nikakvu odgovornost za korektnost.

Ova internet stranica može sadržati hiperlinkove na internet stranice koje su u vlasništvu trećih lica i kojima upravljaju treće strane. Ove internet stranice sadrže sopstvene politike privatnosti i najverovatnije koriste kolačiće, te stoga preporučujemo da ih pregledate. Politike ovih internet stranica regulišu korišćenje podataka o ličnosti koje vi prenosite prilikom vaše posete internet stranicama i koje mogu biti prikupljene pomoću kolačića. Ne prihvatamo nikakvu odgovornost niti obavezu za eksterne internet stranice koje možete koristiti na sopstveni rizik.

  1. Kontakt

Ako imate pitanja ili komentare u vezi sa ovom politikom privatnosti i kolačića, možete da nas kontaktirate na support@horecapartner.rs.

Usled brzog razvoja interneta, vršićemo korekcije naših pravila o privatnosti podataka ukoliko je potrebno s vremena na vreme. Na ovoj stranici možete naći informacije o najnoviji ažurnim izmenama i dopunama.